Friday, April 3

Sebab aku tak berani cuba.

Tak berani cuba?

Hmmmm. Bukan ape pon.

Ni haaa. Produk kecantikkan.

Banyak member aku pakai produk2 yang order and bukan beli kat farmasi. Ade yang berkesan, elok jer. Tak kurang jugak yang tak berkesan and lagi teruk dia bagi kesan buruk kat muka. Errr scaryyyy~

Aku memang tak berani nak cuba sebab ayah and mak aku tak bagi. Dorang takmau muka aku rosak.

Da laa produk2 camtu mahai nak mampuih. And belum tentu berkesan kat kita.

Because dia ikut individu tu sendiri.

Aku banyak wat pembacaan and research kat internet pasal satu2 produk tu and testimoni dia. And what I've found that, produk2 yang memutihkan kulit dengan kadar segera ni banyak mengandungi bahan2 terlarang, especially mercury.

Merkuri ni dalam produk kosmetik memang bahaya. Because ade member aku pakai satu jenama ni, kulit dia sangat sensitif kalo kena matahari. Memang mengelupas and merah2. After that aku pi laa wat research pasal produk yang dia pakai. Rupanya mengandungi mercury. 

Lepas ni hati2 laa pilih barangan kosmetik terutama yang girls. Because sekali muka kau rosak, susah nak pulih. Bersyukur laa dengan wajah anda tu. Bukan tak boleh jadi cantik, boleh. Tapi tu laa. Hati2 jelaa. 

:)


Flawless dgn camera360 HAHAHAHAHAHAH BLAH LAAA!